Te koop

Houtovens voor pizza’s, brood en nog veel meer

Een houtoven geeft elk gerecht een aparte en unieke toets. Als je eenmaal een houtoven hebt geprobeerd, ben je er helemaal weg van! Je kunt in de oven meer dan alleen maar pizza klaarmaken. Je kunt er ook in braden, brood bakken, tajines bereiden, vischotels, enzovoorts.

Onze houtovens zijn  verkrijgbaar in verschilende maten van 80 tot 120cm, zodat ze zowel geschikt zijn voor particulier als professioneel gebruik. In de pizzaovens kan je meerdere pizza’s tegelijk bakken.

Een houtoven zorgt voor verbondenheid. Zelfs in de winter is het gezelligheid troef met z’n allen rond de houtgestookte oven. Ben je een echte foodie? Proef en ervaar! I Forni Campini, wij verkopen en verhuren houtgestookte ovens.

Aanbod houtovens / pizzaovens

Geïsoleerde Houtoven Zwart Kurk

Diameter 100 – € 1990,-
Diameter 110 – € 2190,-

Geïsoleerde Houtoven Wit Rode Steen

Diameter 100 – € 1625,-
Diameter 110 – € 1725,-

Geïsoleerde Houtoven Wit Zwarte Steen

Diameter 100 – € 1625,-
Diameter 110 – € 1725,-

Houtoven Zwart I Forni Campini

€ 3900,-

Een houtoven, zoveel meer dan enkel een pizzaoven

Je kunt in de oven meer dan alleen maar pizza klaarmaken. Zo kan je in onze houtovens ook onderstaande gerechten klaarmaken:

Pizza

Barbecue

Vis & vlees

Kip

Ovenschotel

Brood

Roken

Speenvarken

Tajine

Hoe maak je de houtoven gebruiksklaar?

Levering en plaatsing

Wij kunnen je nieuwe houtoven tot bij je thuis leveren. Leveren en plaatsen van ovens tegen de afgesproken prijs, afhankelijk van de locatie wegens het hoge gewicht van de houtovens.

Er zijn ook heel wat mogelijkheden om je houtoven te integreren in een buitenkeuken, veranda, open haard of op een stenen sokkel. Ook hiervoor kan je uiteraard bij ons terecht. Contacteer ons voor meer info hierover of fotomateriaalvan referenties.

Gebruiksklaar maken van de oven

Om je nieuwe houtoven gebruiksklaar te maken, moet je deze eerst 8 dagen warm stoken. Gedurende deze 8 dagen wordt de temperatuur binnen de oven geleidelijk opgevoerd to zo’n 450°C. Tijdens dit proces kunnen de vloer en de koepel zich zetten.

Nadat de houtoven volledig is afgekoeld, kun je hem in gebruik nemen. Door de traditionele bouw van de houtoven heeft deze de hoogste warmte-efficiëntie. Je kunt je nieuwe oven gebruiksklaar laten maken door I Forni Campini, dit kost € 150 excl. BTW aan hout en werkuren.

Een houtoven voor elke gelegenheid

Een houtoven kan je gebruiken voor elke gelegenheid, groot of klein. Bovendien verhuren wij ook pizzaovens op locatie, met of zonder onze professionele pizzabakkers. Aan jou de keuze!

Communie / Lentefeest

Verjaardagen

Festivals

Buurtfeesten

Evenementen

Bedrijfsfeesten

Eerst eens kijken of het iets voor mij is?

Tijdens onze workshops maak je niet alleen kennis met onze houtovens, maar ook het klaarmaken van de oven, de voorbereiding zoals het deeg maken en het dresseren van de pizza’s.

Ideaal om te ontdekken of het iets voor jou is!