Algemene Voorwaarden

Prijzen

Al onze vermelde prijzen op de site zijn prijzen inclusief btw. Alle aankopen dienen contant of via overschrijving te gebeuren. Alle aankopen zijn betaald bij afhaling.

Huren van een oven

Alle gehuurde ovens dienen betaald te zijn (zie huur bedrag) vóór ophaling van de oven, dit per overschrijving op opgegeven bankrekeningnummer. Per gehuurde oven zal er 150 euro waarborg betaald dienen te worden en dit cash bij afhaling van de oven. De huurder brengt een kopij mee van een geldig paspoort.

De huurovens worden gepoetst en zonder aanwezige hout- of koolresten teruggebracht, binnen de afgesproken termijn. Als de ovens vervuild binnenkomen, wordt er 25 euro afgetrokken van de waarborg, wij poetsen dan zelf de oven. Bij schade aan de gehuurde oven zal deze vergoed dienen te worden door de huurder.

Garantievoorwaarden verkoop ovens

Wij geven geen garantie op verkoop van onze ovens. De ovens worden verkocht in de staat zoals ze zich bevinden. De ovens kunnen op zoveel verschillende foute manieren gebruikt worden dat dit daarom niet haalbaar / controleerbaar is voor ons.

De ovens kunnen na gebruik barstjes vertonen in het metselwerk, dit is normaal. Een oven zet uit door koude- en warmteverschillen.

Gebruik van de oven, hoe de oven opwarmen voor gebruik

Leg wat droog en klein aanmaakhout in de oven en steek dit aan. Van zodra het hout brandt, duw je dit tot in het midden van de oven. Leg er wat extra hout op en bouw zeer geleidelijk de temperatuur op. Trek hier 1,5 uur voor uit. U mag de oven nooit te fel en te plots verhitten door er te veel hout in te steken. De pizza’s worden gebakken op 300 à 350° Celsius. Alle hogere temperaturen zijn overbodig en af te raden!

Een handgemaakte authentieke oven is een natuurproduct en dit vraagt een beetje onderhoud. U kan desgewenst jaarlijks de oven opfrissen met een nieuwe verfkleur of door een gebarsten voegje te voorzien van wat extra cement.

Opstoken van de oven voor 1ste maal gebruik

De eerste keer opstoken van een nieuwe oven is zeer belangrijk. U verwarmt de oven (het nieuwe metselwerk) zeer zachtjes, dagelijks en dit een 4 à 5 tal dagen. Het metselwerk kan op deze manier zachtjes opwarmen en zich zetten. Er kunnen dan enkele scheurtjes ontstaan, dit is normaal.

Leveren van een oven

Dit is mogelijk na afspraak en tegen gangbare tarieven, werkuren en brandstoffen. Leveringstermijn is afhankelijk van de stock beschikbare ovens.